Hoeveel jaar garantie zit er op een Livin'flame haard?
Op bijna alle produkten van Livin'flame zit 2 jaar garantie. M.u.v. de losse bio-ethanol reservoirs. De garantie betreft een waarborg tegen een produktgebrek van één of meerdere onderdelen. Gebreken veroorzaakt door eigen toedoen vallen buiten de garantie wanneer de handleidingen niet zijn opgevolgd. Indien er sprake is van een produktgebrek kunt u contact opnemen met uw aankoopadres.

Waarom bio-ethanol
Bio-ethanol is een vloeibare brandstof vervaardigd uit milieuvriendelijke grondstoffen. Het is de brandstof van de toekomst en wordt gezien als milieuvriendelijke oplossing en alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen. De bio-ethanolhaarden geven een breed vlammenspel en een behaaglijke warmte, zonder dat hiervoor een rookkanaal noodzakelijk is.

Geeft bio-ethanol warmte af?
Bio-ethanol geeft beperkte warmte af. Het dient meer voor decoratieve doeleinden.

Mijn brander geeft hele kleine vlammen?
De Livin'flame bio-ethanol bestaat voor 80% uit ethanol en 20% uit water. De toevoeging van water zorgt ervoor dat de hitte van de vlam lager is en de vlammen ook minder hoog komen. Dit is een extra veiligheid.

Zit er verschil in kwaliteit van de diverse bio-ethanol?
Ja, de Livin'flame bio-ethanol wordt volgens een vast recept geproduceerd. De kwaliteit is hierdoor erg constant.

Mijn elektrische haard maakt lawaai?
Waarschijnlijk maakt de ventilator wat lawaai. Dit moet verdwijnen als de ventilator uitslaat. Indien de motor die het vlammenspel aandrijft wat lawaai maakt, dan hoort dit er een beetje bij. De hoveelheid lawaai dient minimaal te zijn, en is onvermijdelijk.

Het lampje op mijn elektrische haard gaat steeds uit?
Het lampje gaat aan als een bepaalde functie geactiveerd wordt. Dit lampje gaat na verloop van tijd weer uit.

Hoe vul ik de bio-ethanol bij?
Indien u de sfeerhaard wilt bijvullen wees er dan zeker van dat de sfeerhaard niet brandt en dat het brandstofreservoir volledig is afgekoeld. Gebruik voor het bijvullen altijd de meegeleverde trechter. Indien er onverhoopt toch vloeistof gemorst wordt, dient dit verwijderd te worden voordat de sfeerhaard aangestoken wordt.

Hoe steek ik mijn livin'flame haard aan?
Ontsteek de brandstof altijd met een lange lucifer of nog beter met een verlengde aansteker met een lengte van minimaal 140mm. Het bio-ethanol reservoir dient volledig vrij te zijn. Het is dan ook niet toegestaan om keramische takken, stenen of dergelijke ni de vlammen of over het reservoir te leggen.

Wat is de kleurcode van mijn witte schouwombouw?
Dit is RAL 9010.

Mijn brander geeft hele grote vlammen?
Verzeker u ervan dat u de Livin'flame bio-ethanol gebruikt. Gebruik van een andere kwaliteit bio-ethanol brandstof kan leiden tot een ander brandgedrag zoals verhoogd gebruik, hogere vlammen of een onaangename geurontwikkeling. Gebruik ook nooit andere brandstoffen zoals bijvoorbeeld spiritus, benzine of ethanol van het tankstation. Tevens is de brander voorzien van een schuifsysteem om de vlamhoogte te kunnen regelen.

Hoe lang brand mijn haard op een liter bio-ethanol?
Uw haard brand ongeveer 2 a 3 uur op 1 liter bio-ethanol.

Hoe lang moet ik wachten voor ik mijn bio-ethanolhaard mag hervullen?
De haard mag bijgevuld worden op het moment dat de brander volledig is afgekoeld. Het is afhankelijk van de omgevingstemperatuur wanneer dat precies is. Wij adviseren u de haard minimaal 1 uur te laten afkoelen voordat u deze weer bijvult.

Wat zijn de verzendkosten?
Haard & Co hanteert een tarief voor het verzenden. Een laag tarief € 6,95 voor bestelling beneden de € 50,-. Daarboven is het geheel gratis.

Ik heb een klacht, waar kan ik dan terrecht?
Klik hier voor onze klachtenafhandeling.